Dive - redizajn odjeće

ADRA je u novembru 2016. godine pokrenula besplatnu obuku šivenja i krojenja koja je bila namijenjena ekonomskom osnaživanju žena sa invaliditetom. Cilj nam je bio da polaznicama omogućimo obuku kroz koju će savladati nove vještine koje će im pomoći da lakše dođu do zaposlenja.

Nakon obuke došli smo na ideju da nastavimo sa radom i unaprijedimo naš projekat pa smo pokrenuli šivaonicu u kojoj se vrši redizajn odjeće.

ADRA-ina šivaonica je specifična po tome što zapošljava žene sa invalidtetom koje kroz redizajn odjeće šiju unikatne proizvode. Svrha postojanja naše šivaonce je da omogući zaposlenje ženama sa invaliditetom ali i da skrene pažnju na značaj njihovog rada.

Pored navedenog aktivno učestvujemo u podizanju svijesti o zaštiti životne sredine. U skladu s tim, do sada je u okviru naše šivaonice sašiveno više od 2500 različitih torbi i cekera koje smo plasirali na tržište nastojeći da u što većoj mjeri smanjimo upotebu plastičnih kesa.

Svi naši proizvodi su objedinjeni u brendu „DIVE – redizajn odjeće“ i mogu se naručiti putem fejsbuk stranice ili u prostorijama naše šivaonice (Gundulićeva 8, Banja Luka).

Kupovinom naših proizvoda, pored podrške radu žena sa invalidtetom, doprinosite i zaštiti životne sredine.